Glasatelier Zwolle

Creatief met gekleurd glas!
Workshops

Glasatelier Zwolle biedt verschillende workshops glasfusing. Het zijn creatieve bijeenkomsten, waarbij verschillende glastechnieken en het plezier om met glas te werken samenkomen.

De workshops worden gegeven in het gebouw van CoZwolle aan de Esdoornstraat 3 in Zwolle. Er is gratis parkeerplek aanwezig.

De workshopdagen 2024 voor een Korte Workshop, Suncatcher Workshop, Normale Workshop en Sieraden Workshop zijn als volgt:

Vrijdag 19 januari: 10.00 uur en 14.00 uur.
Zaterdag 3 februari: 10.00 uur en 14.00 uur.
Zaterdag 2 maart: 10.00 u (sieraden) en 14.00 uur.
Zondag 17 maart: 10.00 uur en 14.00 uur.
Zaterdag 13 april: 10.00 uur en 14.00 uur.
Vrijdag 19 april: 10.00 uur en 14.00 uur.
Zondag 21 april: 10.00 u (sieraden) en 14.00 uur.
Vrijdag 24 mei: 10.00 uur en 14.00 uur.
Zaterdag 25 mei: 10.00 uur en 14.00 uur.
Zondag 9 juni: 10.00 uur en 14.00 uur.
Zaterdag 22 juni: 10.00 uur en 14.00 uur.

De overige workshops worden in overleg ingepland.

Er is speciale informatie over
familiefeestjes (pdf) en personeelsfeestjes (pdf). Voor groepen kinderen of scholen kunnen we in overleg activiteiten organiseren.

Lijkt het je leuk om een workshop te volgen? Stuur dan een e-mail naar
info@glasatelierzwolle.nl en we sturen je meer informatie.

groet, Simone


Verschillende workshops

- Speciale Kerstworkshops!
Op 13, 14, 15 en 16 december 2023 organiseren we dagelijks, om 13.00 en 15.00 uur, speciale kerstworkshops in Het Atelier. Tijdens de glasworkshop maak je een Kerstboom of Kerststalletje van gekleurd glas. De workshop duurt 1,5 uur en kost 35 euro per persoon. Er zijn ook leuke porseleinworkshops waarbij je porseleinen Kerstklokjes schildert met Everdien Post. Bekijk de folder (pdf) en gebruik de QR code om je aan te melden.

- Combi-cursus Porselein en Glas


Het beste van twee werelden! Wil jij leren werken met porselein en met gekleurd glas? Dan is deze unieke combinatiecursus iets voor jou!
>
Klik hier voor meer informatie over de Combi-cursus Porselein en glas.


1) Glasobject maken (korte workshop)

In deze workshop maak je een kunstwerp van glas naar eigen ontwerp op een glasplaat van 9x20 cm. Bijvoorbeeld een raamhanger of een liggend kunstwerk. De workshop duurt ongeveer 2 uur. De workshop is inclusief materialen en koffie/thee. Na afloop gaat het glaswerk in de glasoven, dan kan je het na ongeveer een week ophalen. De workshop is voor 4-10 personen.

Kosten: 37,50 euro per persoon

2) Glasobject maken (normale workshop)

In deze workshop maak je een voorwerp van glas naar eigen ontwerp (max 28x28 cm). Bijvoorbeeld een raamhanger of een staand kunstwerk. De workshop duurt ongeveer 2,5-3 uur. De workshop is inclusief materialen en koffie/thee. Na afloop gaat het glaswerk in de glasoven, dan kan je het na ongeveer een week ophalen. De workshop is voor 2-10 personen.

Kosten: 57,50 euro per persoon

3) Sieraden maken van glas

In deze workshop maak je een hanger van glas naar eigen ontwerp (max. 5x5 cm). We gebruiken er wel speciaal mooi dichroic (tweekleurig) glas voor. De workshop duurt ongeveer 1,5-2 uur. De workshop is inclusief materialen en koffie/thee. Na afloop gaat het glaswerk in de glasoven, dan kan je het na ongeveer een week ophalen. De workshop is voor 4-10 personen.

Kosten: 39 euro per persoon

4) Ouder en kind workshop

Tijdens deze workshop maak je met z’n tweeën een voorwerp van glas naar eigen ontwerp. Je kunt elkaar helpen met een ontwerp en het maken van het kunstwerk (max. 28x28 cm). De workshop duurt ongeveer 2,5-3 uur en is inclusief materialen en koffie/thee/ranja. Na afloop gaat het glaswerk in de glasoven, dan kan je het na ongeveer een week ophalen. De workshop is voor 4-8 personen, maximaal vier duo’s. Deze workshop is voor jong en oud.

Kosten: 55 euro per duo

5) Workshop Suncatcher
Tijdens deze workshop maak je een mooie zelfgemaakte ronde suncatcher van glas van 20 cm doorsnede. Je krijgt een cirkel van glas, waarop je je eigen gekleurde ontwerp kunt maken. Het is voor kinderen maar ook voor ouderen. Na het ontwerpen gaat het glaswerk in de oven, dan kan je het na een week ongeveer ophalen. We smelten natuurlijk een haakje mee, dan kan je de suncatcher voor het raam hangen. De workshop is voor 4-10 personen.

Kosten: 45 euro per suncatcher

6) Workshop ovalen schaal maken
Tijdens deze workshop maak je een langwerpige schaal van gekleurd glas. De schaal wordt ongeveer 36x15,5 cm en heeft een stabiele onderkant. Je maakt de schaal naar eigen ontwerp. Na het ontwerpen gaat dit glaswerk twee keer in de oven, waarvan de laatste keer in de vorm van de mal. Na ongeveer een week kan je de schaal ophalen. De workshop is voor 2-8 personen.

Kosten: 75 euro per schaal

7) Workshop Alocasiablad (Olifantsoor)

Tijdens deze workshop maak je een groot werkstuk van glas, een Alocasiablad van ongeveer 31x42 cm. Je kunt het blad ook samen, met een klein groepje, maken. De workshop duurt ongeveer 3 -3,5 uur. De workshop is inclusief materialen en koffie/thee. Nadat het blad van glas is ontworpen, wordt het twee keer gestookt, waarvan de laatste keer in de vorm van het blad. Na ongeveer een week kan je het grote glazen blad ophalen. De workshop is voor 2-4 personen.

Kosten: 125 euro per glazen Alocasia

8) Masterclass!

Wil je eens een wat groter glasobject maken? Voor een speciale gelegenheid of je eigen vrije expressie? Tijdens de Masterclass workshop kan je een glaswerk van max 34 x 46 cm maken naar eigen ontwerp. Je kunt 's morgens naar het Atelier komen, alle gereedschappen en beschikbare kennis gebruiken en de hele dag aan jouw speciale glaswerk werken. Aan het einde van de middag ronden we af en leggen we het werk in de oven. Deze workshop is voor 1 of 2 personen.

Kosten: 250 euro (incl. alle materialen, de hele dag begeleiding, gebruik gereedschappen, een ovenstook en koffie en thee de hele dag).

Let op: voor het glasgebruik geldt dat er gebruik wordt gemaakt van het glas wat in het Atelier beschikbaar is. Speciale glaswensen kan je vooraf doorgeven en kan vooraf bij de glasleverancier worden besteld. De kosten van dit glas (Bullseye coe 90) worden dan apart in rekening gebracht.NB:

Voor het werken bij Glasatelier Zwolle gelden de volgende voorwaarden:

• Deelname: De deelname aan een workshop wordt altijd schriftelijk bevestigd.
• Aansprakelijkheid: Het glasatelier stelt zich niet aansprakelijk voor blessures, schade, diefstal of verlies van goederen. Deelname aan een workshop en betreden van het Atelier is op eigen risico.
• Veiligheid: Tijdens een workshop wordt er gewerkt met stukken gekleurd glas. Glas is een breekbaar materiaal. Splinters kunnen scherp zijn. Voor de veiligheid is het dragen van een veiligheidsbril te adviseren, deze zijn aanwezig in het atelier. Een deelnemer is zelf verantwoordelijk voor het wel of niet dragen van deze bril.
• Ondanks alle voorzorg kan het voorkomen dat een glaswerk breekt tijdens of na het verhitten. Er kan niet zichtbare spanning in het gesmolten glas zitten. Er wordt geen geld geretourneerd. Het glasatelier wil wel meedenken over een oplossing.
• Annuleringsvoorwaarden: Mocht deelname door een van de partijen niet lukken, zal zo spoedig mogelijk een ander moment worden gezocht.
• Betaling: betaling van de workshop kan ter plekke achteraf, contant of via mobiel.