Nieuws

Paasworkshops 2024


Van woensdag 13 t/m zaterdag 16 maart zijn er dagelijks - om 13.00 uur en 15.00 uur - leuke en betaalbare paasworkshops in Het Atelier.

Tijdens deze speciale paasworkshop maak je twee paaskipjes, of andere vrolijke voorjaarsflierefluiters, van gekleurd glas. Je werkt met kleine stukjes gekleurd glas en maakt je eigen ontwerp. De vogeltjes worden na afloop gebakken in de glasoven (750 graden) waardoor de stukjes samensmelten. Hierna komt er een touwtje aan zodat ze aan de paastak kunnen hangen. De workshop duurt 1,5 uur en kost 35 euro p.p. Vanaf 27 maart kunnen de paaskunstwerkjes opgehaald worden, precies op tijd voor de paasdagen!

Inschrijving Combi-cursus Porselein en Glas 2024 is open


Wil jij leren werken met porselein en met gekleurd glas? Dan is deze unieke combinatiecursus iets voor jou! Bij de 
Combi-Cursus 'Porselein en Glas' ga je zes dagdelen aan de slag met beide kunstvormen.

Drie keer in het porseleinatelier van Everdien Post en drie keer bij Glasatelier Zwolle.
We werken in twee groepen, met maximaal tien personen per les. Er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht.

Meer informatie >

Inschrijving cursus 'Mooie dingen maken' 2024 is open

 

Vanaf 25 januari 2024 bieden Maarten Keijzer (beeldend kunstenaar), Willem Blok (schilder, grafisch vormgever), Everdien Post (porseleinspecialiste) en Simone Guezen (glaskunstenares) opnieuw de cursus 'Mooie dingen maken' aan. Deze cursus bestaat uit negen uiteenlopende workshops en wordt afgesloten met een expositie in CO.

In de cursus laten de kunstenaars zien hoe zij werken en gaat u aan de slag met verschillende materialen. Ons uitgangspunt is: "Iedereen kan, met wat hulp, iets moois maken." De cursus wordt gehouden op donderdagavond (19.00-21.30 uur) of vrijdagochtend (9.30-12.00 uur). De kosten bedragen 300 euro inclusief alle materialen, koffie en thee. Er zijn twaaf plekken beschikbaar.

Meer informatie >

Nieuwe verkooppunten


In Zwolle zijn er meerdere verkooppunten van het glaswerk van Glasatelier Zwolle. Bij het Academiehuis (Grote Kerk) in Zwolle kan je de schattige vogeltjes van glas kopen en kettingen met een kruisjes van glas. Bij museum Anno kan je in het winkeltje terecht voor de sieraden van glas. Ga vooral even kijken.

Natuurlijk kan je ook in het Atelier aan de Esdoornstraat terecht. Stuur vooraf even een bericht als je wilt komen. 

Nieuwe workshopdagen 2024


Er zijn nieuwe workshopdagen bekend! Dit zijn de vaste dagen voor een korte workshop (39 euro), een suncatcher workshop (49 euro), een normale workshop (59 euro) en een sieraden workshop (39 euro). Ook is er workshop bijgekomen waarbij je de hele dag aan je glaswerk kunt werken (89 euro). En een cursus waarbij de drie dagdelen aan de slag gaat met je eigen kunstwerk (159 euro). Een projectoptie hierbij is om je idool in glas te maken! 

Kerstworkshops 2023


Van woensdag 13 t/m zaterdag 16 december zijn er dagelijks - om 13.00 uur en 15.00 uur - leuke en betaalbare kerstworkshops in Het Atelier. 

VRIJDAG 24 NOV - MAPLE MOONNIGHT 2023


Op vrijdag 24 november, tussen 17.00 en 21.30 uur, verandert de hele creatieve broedplaats aan de Esdoornstraat 3 in een gezellige winterfair. Er zijn veel ateliers geopend, dus kom gezellig langs.

 

Ook als je meer wilt weten over het workshop- en cursusaanbod in 2024.