Glasatelier Zwolle

Creatief met gekleurd glas!

Combi-cursus Porselein en Glas 2024

Het beste van twee werelden!

Wil jij leren werken met porselein en met gekleurd glas? Dan is deze unieke combinatiecursus iets voor jou! Bij de
Combi-Cursus 'Porselein en Glas' ga je zes avonden aan de slag met beide kunstvormen.

Drie avonden in het porseleinatelier van Everdien Post en drie avonden bij Glasatelier Zwolle.
We werken in twee groepen, met maximaal zes personen per les. Er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht.

> Meteen aanmelden via:
info@glasatelierzwolle.nl

Inhoud cursus:
Bij porseleinspecialiste Everdien Post (www.everdienpost.nl) ga je drie lessen met porselein werken. Je gaat porselein gieten en je leert de verschillende stappen die nodig zijn voor het schilderen van porselein. Van het ontwerpen op papier tot het aanbrengen van verf op de biscuit gebakken ondergrond. Hiernaast maak je drie setjes oorbellen van porselein.

Bij het glasatelier van Simone Guezen (www.glasatelierzwolle.nl) ga je een tweeluik maken van gekleurd glas (tweemaal 10,5x25 cm). We gebruiken brandschildertechnieken en je leert glasfusen met gekleurd glas. Dit is een hete-glastechniek waarbij gekleurd glas aan elkaar gesmolten wordt. Ook ga je sieraden maken van dichroic glas.

Data:
De cursus wordt gegeven op zes donderdagavonden tussen 19.00 en 21.30 uur.

De cursusdagen zijn: 18 april, 25 april, 16 mei, 23 mei, 30 mei en 6 juni. Hiernaast is er op 13 juni, zo nodig, een inhaalavond, mocht je een les missen.

Op 27 juni is de ophaaldag en neem je alle kunstwerken mee naar huis.
Er kunnen minimaal zes en maximaal twaalf cursisten deelnemen.

Kosten:
De kosten voor deze cursus zijn 300 euro. Dit is inclusief alle materialen (porselein en glas plus nabewerking), koffie en thee en veel gezelligheid.

Locatie:
De cursus wordt gegeven in ‘Het Atelier’ aan de Esdoornstraat 3 in Zwolle. Het is vlakbij de binnenstad van Zwolle, vijf minuutjes lopen. Parkeren kan achter het gebouw en is gratis.

Aanmelden:
Meer informatie en aanmelden kan bij Simone Guezen via:
info@glasatelierzwolle.nl of via 06-49147202 (ook WhatsApp). Na het aanmelden ontvang je de betaalgegevens.NB:

Voor het werken bij Glasatelier Zwolle gelden de volgende voorwaarden:

• Deelname: De deelname aan een workshop wordt altijd schriftelijk bevestigd.
• Aansprakelijkheid: Het glasatelier stelt zich niet aansprakelijk voor blessures, schade, diefstal of verlies van goederen. Deelname aan een workshop en betreden van het Atelier is op eigen risico.
• Veiligheid: Tijdens een workshop wordt er gewerkt met stukken gekleurd glas. Glas is een breekbaar materiaal. Splinters kunnen scherp zijn. Voor de veiligheid is het dragen van een veiligheidsbril te adviseren, deze zijn aanwezig in het atelier. Een deelnemer is zelf verantwoordelijk voor het wel of niet dragen van deze bril.
• Ondanks alle voorzorg kan het voorkomen dat een glaswerk breekt tijdens of na het verhitten. Er kan niet zichtbare spanning in het gesmolten glas zitten. Er wordt geen geld geretourneerd. Het glasatelier wil wel meedenken over een oplossing.
• Annuleringsvoorwaarden: Mocht deelname door een van de partijen niet lukken, zal zo spoedig mogelijk een ander moment worden gezocht.
• Betaling: betaling van de workshop kan ter plekke achteraf, contant of via mobiel.