Glasatelier Zwolle

Creatief met gekleurd glas!
Over Simone Guezen:

Glas fascineert me. Zowel het werken met glas als het uiteindelijke resultaat. Glas is hard en sterk maar ook kwetsbaar en fragiel. Glas is kleurrijk en het breekt licht in ontelbare varianten. Glas is onvoorspelbaar, het vloeit en stroomt bij verhitting. Glas neemt zijn eigen vorm en ik speel daar, met alle plezier, mee.

Vanaf 2010 werk ik met gekleurd glas. De start van een ontdekkingsreis door ontwerpen, materialen, kleuren en technieken. Ik kijk met bewondering naar glasmeesters als Tim Carey en Narcissus Quagliata en gebruik een deel van hun glas- en schildertechnieken in mijn eigen werk. Mijn huidige werk is een vrije mix van brandschilderen en zelfgemaakt glas. Omdat ik mijn eigen glas maak, is een kunstwerk altijd uniek. Mijn werk is stoer, expressief en kleurrijk.

Het werken met glas geeft me gelegenheid om verbinding te maken met allerlei facetten van de samenleving. Zowel de kunstzinnige kant maar ook in de interactie met mensen om mij heen. Ik werk autonoom en ik maak wat ik mooi vind. Mijn glasatelier bevindt zich op een van de creatieve broedplaatsen van Co Zwolle, aan de Esdoornstraat 3 in Zwolle. Hier staat ook een deel van mijn werk geëxposeerd.

Eigen werk, vanaf 2021


Herman Brood 2023, 8.500 euroDavid Bowie 2022, niet te koop


Blauwe verbinding 2021, 2.500 euroSociale verbinding 2021, 2.500 euro


Frida Kahlo 2021, eigen expositie niet te koop


Kurt 2021, eigen expositie niet te koop


Johnny 2021, eigen expositie niet te koop